Crnogorski derbi na Zlatiboru: Studenti čekaju Lovćen

Aba Liga

Crnogorski derbi na Zlatiboru: Studenti čekaju Lovćen

10. Novembar, 2020 Kk Studentski Centar

Crnogorski derbi na Zlatiboru: Studenti čekaju Lovćen

Naši košarkaši su na najbolji mogući način debitovali u regionalnoj košarkaškoj ligi.

Na utakmici sa Rabotničkim, čiji roster obiluje iskusnim košarkašima, naš tim je zablistao u punom sjaju i pokazao atomsku košarku.

Ove sezone, uključujući i domaće prvenstvo Studenti još nisu "pali na ispitu", a posebno raduje što svi igrači dobijaju minutažu kod Nenada Trajkovića.

Tako su se protiv Rabotničkog svi košarkaši upisali u listu strijelaca (i to minimum po dva puta).

Druga utakmica dolazi sa "starim znalcem" iz domaćeg šampionata, i nadamo se da će naš tim imati više koncetracije u crnogroskom derbiju.

Kk studentski centar

O protivniku:

Nakon svih peripetija, nastalih oko koronavirusa, kašnjenem nekih košarkaša da se priključe ekipi, i ostalim problemima, Cetinjani su uspjeli da konsoliduju redove i krenu u sezonu.

U međusezoni Lovćen je između ostalih ostao i bez trenera, pošto je talentovani šef stručnog štaba Zoran Kašćelan prešao u Podgoricu.

Uprava kluba sa Cetinja je povjerenje ukazala svom bivšem košarkašu, i talentovanom mladom treneru Petru Jovanoviću.

Mladi stučnjak je uspio da zadrži kostur ekipe, pa su tako Milutin Đukanović, Mašan Vrbica, Miloš Popović produžili ugovore.

Veliko pojačanje u reketu je trebao da bude Sidi Đite (kojeg pozavaoci košarke iz CG pamte kao igrača Sutjeske), ali je senegalski centar kasnio sa dolaskom, pa se kasno priključio prvom timu "orlova".

Iz SAD je stigao bek Rodi Troj Piters. Riječ je o momku koji je promjenio tri koledža u NCAA ligi (samim tim presjedio dvije sezone izneđu transfera po pravilima NCAA-a). Piters je tražio bolje uslove za sebe i na kraju u Nikolas Stejt univerzitetu ih je i dobio. Dok je na Merilendu i South Floridi dobijao tek na kašičicu prilike, u Nikolasu je bilježio 19,7 poena po utakmici 4,2 asistencija i 5,9 skokova. U međuvremenu je imao i nastupe za Nju Orleans Pelikanse tokom ljetnje lige. Po prvim utakmicama Piters je pokazao da je dobro pojačanje za Lovćen, u crnogorskoj ligi je drugi stijelac, dok je u ABA 2 ligi na meču sa Slobodom iz Užica imao 12 poena, 11 asistencija i 8 skokova. Intersantno je da je s obzirom na poziciju u 4 meča Lovćena uzeo ukupno 4 šuta za tri poena (od čega 3 šuta upravo prodiv Slobode).

Lovćen i dalje ide na pogon Milutina Đukanovića i Miloša Popovića. Đukanović je prvi stijelac tima. Popović je malo sporije ušao u sezonu, ali je protiv Užičana bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu sa 25 poena (9/9 za dva). Mašan Vrbica je glavni organizator igre, ali on propušta prvi balon u ABA2 ligi.

Forma protivnika:

"Orlovi" su pred sami početak sezone imali problema uslijed pandemije, pa gotovo da su u sezonu ušli bez prave pripremne utakmice.

Sve ovo je treneru Jovanoviću ostavilo malo prostora za manevere, tako da se cijela ekipa uhodava kroz zvanične mečeve. Nakon pobjede protiv Jedinstva, uslijedili su porazi od Studentskog centra i Sutjeske, ali je zato savladana ekipa Slobode iz Užica na otvaranju prvog balona ABA 2 lige.

Na tom meču momci Petra Jovanovića su zabilježili čak 32 asistencije.

H2H

Ovo će da bude prvi sudar dvije ekipe u ABA2 ligi, u crnogorskoj ligi ove sezone igrali smo međusobni duel i bili bolji sa 85:73, u trenutku kad su obije ekipe imali skraćene rostere uslijed problema sa koronom.