Duel mladosti: SC Derby gostuje Megi

Aba Liga

Duel mladosti: SC Derby gostuje Megi

25. Septembar, 2021 KK SC Derby

Duel mladosti: SC Derby gostuje Megi

Još od finalne serije ABA 2 lige sa sarajevskim Sparsima, sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo naše momke na najvećoj regionalnoj sceni.

Tim je u međuvremenu doživio promjene, ali tu su i dalje super talentovani Ivišići, Vujisić, Slavković, naš snajperista Megi, sjajni i energični Baćović, iskusni Starovlah i Pavlićević.

Tim je pojačan sa reprezentativnim centrom BiH i jednim od najboljih igrača ABA 2 lige lani, Kenanom Kamenjašem, stigao je super talentovani Boris Tišma, a spoljna linija je pojačana Džastinom Edvardsom i Kajl Vinalesom. Na kraju, prava poslastica za sve ljubitelje košarke u Podgorici i Crnoj Gori, našim momcima se priključio i Aleksa Ilić koji se polako vraća nakon duže pauze i koji bi trebao da doda dodatnu energiju pod obručima kada izađe na parket.

Došlo je i do promjene na klupi, pa je ekipu preuzeo Andrej Žakelj, slovenački talentovani trener, koji je u Sloveniji napravio pravi podvig osvojivši nacionalni Kup sa ekipom Primorske, koja je tada već bila uveliko u dugovima i koju je napustio dobar dio igračkog kadra.

Šta očekivati od mlade, poletne ekipe, koja je plijenila ljepotom igre prošle sezone, gdje su tokom cijele godine doživjeli samo jedan timski poraz?

Sa druge strane nikad jače izdanje ABA lige, pa je možda nepotrebno od starta stavljati ljestvicu visoko za popularni Estudiantes di Podgorica.

Izboren opstanak u ovakvoj ligi bi bio sjajan uspjeh, kao kamen temeljac jedne divne košarkaške priče koja se gradi u našem glavnom gradu .

Ali uz mladost koju imamo, dolazi i ta mladalačka drskost, koju znamo da naši momci imaju, i da nikome, pa ni najvećim favoritima lige neće izaći sa visoko podignutom bijelom zastavom.

Prvo kolo na otvaranju igramo protiv ekipe Mege, koju takođe krasi mladi roster.

Nema više fenomenalne centarske linije Simonović-Petrušev, ali treba dosta obratiti pažnju na "next best thing" iz Megine kuhinje, super talentovanog Nikolu Jovića.

Meč se igra u nedljelu u popodnevnom matineu od 12 časova u sali "Ranko Žeravica".

SC Derby izlazi na svoj prvi ispit!

Vamos Estudiantes