Duško Vujošević je novi stručni konsultant KK SC Derbija!

Ostalo

Duško Vujošević je novi stručni konsultant KK SC Derbija!

09. Septembar, 2022 16:00 SC Derby

Duško Vujošević je novi stručni konsultant KK SC Derbija!

Jedan od najvećih košarkaških trenera Evrope, čovjek kojem je ABA liga srednje ime, vraća se u svoj rodni grad sa misijom da sprovede "Studente od studija do doktorata". 

Doktor balkanske i evropske košarke, veliki Duško Vujošević, dolazi u SC Derby na mjesto stručnog konsultanta. 

Duško Vujošević, prvi selektor crnogorske reprezentacije i iskusni strateg je tokom svoje velike karijere trenirao i razvijao najveće evropske košarkaške talente. Rođeni podgoričanin je najveći trag ostavio na klupi Partizana sa kojim je osvojio 22 trofeja, od čega pet titula u najjačem regionalnom takmičenju.  

U svojoj bogatoj karijeri, Vujošević je vodio velikane kao što su Cska iz Moskve i Limož, a 2009. godine je proglašen za najboljeg trenera u Evroligi. 

 SC Derby je klub koji želi da u svojim redovima ima najtalentovanije košarkaše, kako iz regiona, tako i iz Evrope i vjerujemo da ne postoji adekvatniji košarkaški trener od Duška Vujoševića. Kroz njegovu školu su prošla velika košarkaška imena koja su obilježila ili i dalje obilježavaju evropsku i svjetsku košarku. 

Trofejni trener će biti glavni koordinator svim trenerima i košarkašima mlađih kategorija, gdje će svojim pobjedničkim duhom i nevjerovatnim iskustvom podići klub na još veći nivo. 

"Želimo da napravimo najbolji stručni tim za razvoj mladih igrača, a Duško Vujošević je neko čije ime i reputacija to garantuju. Vujošević je sinonim za uspjeh", izjavio je ovim povodom Đuro Ostojić, sportski direktor SC Derbyja. 

"Ove godine sam prilikom uručenja Nagrade za životno djelo, najvišeg priznanja koje dodjeljuje Udruženje košarkaških trenera Srbije izjavio da to ipak ne znači da sam rekao svoju posledju riječ kada je košarka u pitanju i da nastavljam dalje u skladu sa svojim zdravstvenim mogućnostima. 

Odlučio sam da dam doprinos radu SC Derby, kao stručni konsultant.  Imam delikatan zadatak da pomognem trenerima kada je u pitanju selekcija i razvoj od mladjih kategorija, do posebno izazovnog perioda prelaska iz juniorske u seniorsku i  da ostvarimo rezultat u mladjim kategorijama igrajući sa igračima koji imaju perspektivu. 

Klub ima takav program “stvaranja” igrača, a to je upravo u dosadašnjem radu bila moja specijalnost. SC Derby ima i adekvatne uslove da realizuje svoje ambicije. Prihvatio sam poziv i poslije jednogodišnje pauze se vraćam košarci, u onom kapacitetu u kojem mi to zdravstveno stanje dozvoljava. Nadam se da ćemo ovom saradnjom biti obostrano zadovoljni", izjavio je Duško Vujošević.