Nek se spremi ABA liga - STIŽU STUDENTI

Aba 2 Liga

Nek se spremi ABA liga - STIŽU STUDENTI

06. Maj, 2021 Studentski centar

Nek se spremi ABA liga - STIŽU STUDENTI

Košarkapi Studentskog centra izgubili su od ekipe Sparsa 71:72 (21:13, 19:22, 17:19, 14:18), ali su prošli u ukupnom skoru, i osvojili ABA 2 ligu.

Naši košarkaši su tako na najbolji mogući način završili svoju kampanju u ABA 2 ligi i izborili naredne sezone učešće u ABA ligi.

Od starta prvenstva, i prvog ABA 2 mjehura, do finalnog turnira, momci Nenada Trajkovića su pokazali da po igri i kvalitetu pripadaju više prvoj ligi, što su i demonstrirali cijele sezone.

U ovoj utakmici su uspjeli na startu da nametnu svoj ritam, kontrolišu meč.

Pa čak i kada je izgledalo pri kraju da bi Sparsi mogli da stignu, nekako se osjećalo da i dalje držimo sve karte u svojim rukama.

Nenad Trajković se odlučio za petorku Igor Drobnjak, Flečer Megi, Milić Starovlah, Vasilije Baćović i Filip Barović. 

Odlično otvaranje Studenata na startu meča i već poslije nepunih 5 minuta vodili smo 13:3 (ukupno u dvomeču 20 poena razlike). 

Sjajna rola Baćovića u ovom periodu sa 7 datih poena. 

Odlična kontrola igre naših momaka, kontrola skoka, ali i dobra timska igra u napadu sa dobrom kretnjom lopte. 

Marko Tejić je ponovo sa klupe pokazao svoje iskustvo i sjajnu igru na niskom postu, pa je do poluvremena sa 10 poena i 7 skokova predvodio naš tim. 

Pratio ga je Baćović sa 9 poena i po 3 skoka i asistencije. 

U nastavku smo održavali prednost sve do pred sam kraj treće četvrtine. 

Osjetila se neka vrsta opuštanja naših momaka, koji su vjerovatno bili svjesti prednosti iz prvog meča kao i kontrole u većem djelu ove utakmice. 

Naše momke je u tom periodu gurao Brajon Alen koji je igrao sjajno na obije strane terena. 

Košarkaši Sparsa međutim uspjevaju da preokrenu rezultat i u posljendjih tri minuta da povedu čak 5 poena razlike (zbirno da spuste prednost na samo 5 poena). 

I onda kada je postajala strepnja, Ivan Drobnjak majstorijom i driblingom iza leđa prolazi, pronalazi Flečera Megija koji pogađa trojku. 

Do kraja uspjeli smo da rezultatski preokrenemo, i na kraju da u ukupnom rezultatu slavili u finalu, čime smo izuborili direktan plasman u ABA ligu.

Megi je meč završio sa 16 poena, Alen i Tejić po 13, Baćović 11 poena.