Ostojić: U ABA 2 smo pokazali najviše

Aba 2 Liga

Ostojić: U ABA 2 smo pokazali najviše

17. April, 2021 Studentski centar

Ostojić: U ABA 2 smo pokazali najviše

Generalni menadžer Studentskog centra Đuro Ostojić ne želi da se klub zadovoljava dosadašnjim,

odličnim rezultatima mladog podgoričkog tima. Već završnicu ABA 2 lige u Podgorici naredne

sedmice vidi kao novu šansu. Ne samo za plasman u ABA elitu, nego i za novo sazrijevanje igrača koji

su već mnogo napredovali.

- U sali u Kokotima zaista provodimo dosta vremena, i imamo zadovoljstvo da dvije godine od starta

projekta već vidimo plodove rada. Ovo je projekat koji je u suštini baziran na ,,proizvodnji“ mladih

igrača. Projekat treba da bude bolji iz godine u godinu. Za sada ovom sezonom možemo biti zadovoljni, s obzirom na to da, ako analiziramo dosadašnje rezultate gdje smo izborili plasman na završnicu ABA 2 lige uz samo jedan poraz, možda pokazali i najbolje partije od svih ekipa. Sa druge strane, nama je cilj da razvijamo mlade igrače, da pratimo njihov razvoj. Da iz dana u dan napreduju i budu bolji. Ovo što slijedi, završnica ABA 2 lige, samo je još jedan stepenik koji treba da pređu do cilja. A to je da postanu dobri igrači, okosnica crnogorske reprezentacije. I da uskoro igraju ABA ligu – kazao je on.

Iza Ostojića je veliko iskustvo na košarkaškoj mapi kontinenta. Duga igračka karijera, od 1993. do

2011. igrao je u Budućnosti, Partizanu, Mornaru, turskom Bešiktašu, grčkom PAOK-u, francuskim

Gravelenu i Breoganu...

- Mnogo godina igrao sam u inostranstvu. U mnogo klubova. I s obzirom na to mogu samo da kažem da nam je kompanija Voli obezbijedila takvu podršku, da svim igračima možemo dati maksimalne uslove za trening i rad. Ne samo na terenu i van njega. A pored ovih rezultata koje su vidljivi u ABA 2 ligi i domaćoj ligi, imamo i mlađe pogone, talente o kojima se itekako vodi računa. Uz osobe zadužene za kontrolu, edukaciju na terenu i van – objasnio je Ostojić.

Generalni menadžer Studentskog centra je istakao kvalitet rada i uslove u kojima funkcioniše tim.

- Što se tiče organizacije kluba, u potpunosti počiva na zaslugama kompanije Voli. Koja nam je obezbijedila vrhunske uslove za trening u Kokotima, 24 sata dnevno salu na raspolaganju. Da radimo sa svim talentovanim igračima sa kojima mi procijenimo da su talentovani. Iza svega stoji kompanija

Voli i njen vlasnik Dragan Bokan, koji je i pokrenuo ovu ideju prije dvije godine. Startovali smo, nadam

se na njegovo zadovoljstvo, sa rezultatima sa kojima do sada možemo biti zadovoljni. Govorim ,,do sada“, jer sigurno treba da gledamo naprijed. Jer sve ovo treba da bude motiv da radimo još jače i budemo na još većem nivou – kazao je on.

Selekcija ekipe bila je vrlo bitna – pored mladih igrača, tu su i iskusniji reprezentativci, trojica

Amerikanaca... Svi su opravdali povjerenje.

- Kada se pravi klub, sigurno se koncipira da pojedini igrači budu maksimalno istaknuti, da im se

pruži velika šansa. Takođe dovodite i neke koji su malo iskusnije, da budu potpora. Za sada možemo biti zadovoljni sa učinkom većine. Ali, s obzirom da je ovo posao u kom se svaki dan treba dokazivati, a nama slijedi najbitniji dio, sa nestrpljenjem čekam da vidim kako će igrati reagovati na momente kada se bude odlučivala borba za ABA ligu. Želim da vidim kako će se pokazati u tim uslovima, i to je škola koju moraju da nauče u karijeri – dodao je Ostojić.

Uz poseban ponos, igrače Studentskog centra u reprezentaciji Crne Gore...

- To je itekako veliki uspjeh. Na posljednjem okupljanju reprezentacije imali smo tri naša člana. To je samo potvrda onog što radimo ovdje i svakako da ti igrači posjeduju kvalitet. I prostor da napreduju. Nadam se, od samog početka, da će ovaj klub biti velika pomoć seniorskoj reprezentaciji Crne Gore – zaključio je Ostojić.