Počinje operacija Studenata - Juriš na trofej ABA 2

Aba 2 Liga

Počinje operacija Studenata - Juriš na trofej ABA 2

19. April, 2021 Studentski centar

Počinje operacija Studenata - Juriš na trofej ABA 2

Studentski centar je tokom cijele ABA 2 lige, i kroz sve mjehuure koji su se organizovali pokazao daleko najviše od svih svojih protivnika. 

Ekipa Nenada Trajkoviča je djelovala kao ABA-ligaška ekipa, i to ona koja je po kvalitetu prikazanog za gornji dio tabele ABA lige. 

Brza, energična košarka, dobra tranzicija, šut spolja, odbrana, spoj mladosti i iskustva sa sjajnim odabirom stanih igrača, je neki opšti utisak koji su "Studenti" ostavili.

Samo jedan poraz u 13 utakmica dovoljno govori o pristupu koji su naši momci imali.

Sada je na njima da pokažu da su spremni za stepenik više. 

Naš klub je dobio i organizaviju završnog turnira, što znači da imamo i prednost domaćeg terena, što je u neku ruku olakšica, a u neku ima određeni teret. 

Koliko je Trajković uspio da izniveliše minuta svojim igračima, govori podatak o čak petorici košarkaša koji imaju dvocifren učinak u prosjeku. 

Prvi protivnik u eliminacionom dijelu je tim Slobode iz Užica, sa kojima smo igrali prije mjesec dana, tačnije bili su nam rivali u predzadnjem kolu,

Naš tim je slavio sa 94:86, ali su se Užičani predstavili u jako dobrom svijetlu, i pokazali da nisu nikako lagan protivnik,.

Udarni duo "Era" su igrači iz reketa, sjajni centar Dimitrije Nikolić, koji sa svoja 212 cm visine šutira za 3 poena u prosjeki 48,5. 

Njegov saigrač iz reketa Aleksa Stamatović ima isti prosjek šuta za 3 poena kao NIkolić. 

Sve ovo daje širinu, ekipi koju sa klupe predvodi ekada i sam rasan šuter, Oliver Popović.

Ipak i pored svog poštovana prema Slobodi, i njihovom talentu, kada se pogleda nap učinak ove sezone, svjesni smo da imamo ulogu favorita u ovom meču.