Press konferencija: Predstavljen novi sponzor, dresovi, ime i logotip, kao i ekipa za narednu sezonu

Ostalo

Press konferencija: Predstavljen novi sponzor, dresovi, ime i logotip, kao i ekipa za narednu sezonu

31. Avgust, 2021 SC Derby

Press konferencija: Predstavljen novi sponzor, dresovi, ime i logotip, kao i ekipa za narednu sezonu

Dosadašnji Studentski centar od danas će nositi naziv SC Derby, nakon potpisa ugovora o sponzorstvu za kompanijom „Rastoder” iz Slovenije, čiji je brend „Derby” poznat po uvozu južnog voća.

„Sa velikim zadovoljstvom predstavljam tim, stručni štab i novo ime. Vjerujem da ćemo profesionalnim odnosom na terenu i van njega zaslužiti maksimalnu podršku, koja nam je zaista potrebna. Glavni sponzor nam je internacionalno poznat brend Derby, a izuzetno nam je bitno što su sa nama slovenačka firma ‘Rastoder’ i uspješan čovjek sa ovih prostora, koji je želio da uloži u crnogorski sport”, rekao je predsjednik kluba, Zoran Kojičić.

Kompanija Rastoder sa sjedištem u Sloveniji prepoznatljiva je po Derby-ju,  koji je jedan od vodećih brendova u svojoj branši.

Osnovna djelatnost kompanije je uvoz južnog voća, a glavni cilj - ponuditi svojim klijentima samo najbolji  kvalitet. Iz tog razloga, Derbi posluje i na tržištu organskog voća, a takođe je  dio lanca
Rainforest Alliance, podržavajući održivu poljoprivredu i proizvodnju.

Sav asortiman se između ostalih može pohvaliti sertifikatima Global Gap, IFS Logistics. Izuzetna pažnja posvećuje se visokim standardima tokom proizvodnje, pakovanja i transporta voća, koje je prisutno na tržištu Europske unije, Mediterana i Crnog mora. Tržišni udio i broj zadovoljnih kupaca stalno se povećavaju kao rezultat pozitivnih iskustava i dobre reputacije.

S posebnim zadovoljstvom i pažnjom kompanija Rastoder pristupa podršci sportskim institucijama i promociji zdravih stilova života. Osim emotivnih razloga, koji ga  vezuju za svoj rodni kraj, vlasnik
internacionalno uspješne kompanije želi da da svoj doprinos afirmaciji crnogorskog sporta kroz podršku mladom i perspektivnom klubu Studentski centar.

Vjerujući u uspjeh naših momaka, na podršku novom ABA ligašu gleda kao na misiju podrške košarci, toj plemenitoj disciplini koja je inspiracija i pokretač mladima, razvijajujući kolektivni duh i zdrav, sportski način života. - stoji u saopštenju Derby-ja.

Generalni menadžer Đuro Ostojić je naglasio da je cilj opstanak u nikad jačoj ABA ligi.

„Prošle godine željeli smo da afirmišemo igrače, sada postavljamo nove, veće ciljeve. Ne skrećemo sa kursa, klub će služiti razvoju mladih, talentovanih igrača. ABA liga nikad nije bila jača, došlo je do raslojavanja, jer su tri-četiri ekipe jako kvalitetne, neke imaju aspiraciju za sredinu tabele, a dosta ih je izjednačeno i na jednu loptu će se boriti za opstanak. Cilj nam je da budemo konkurentni svima, te da uz naš osnovni cilj, razvoj mladih igrača, izborimo ostanak u društvu najboljih.

Bilo je dosta promjena. Nadam se da ćemo biti spremni za početak takmičenja. Nismo popunjeni na svim pozicijama, tražimo još jedno jako bitno pojačanje i krećemo u veliki izazov.” naglasio je Ostojić.

„Projekat mi je predstavljen kao višegodišnji, da se razvijaju mlađi igrači, a ovo je velika prilika da pokažem da to mogu da radim. ABA liga je magnet za trenere, još slažemo ekipu, upoznajemo se. Mislim da ćemo još bolje izgledati kada dovedemo još jednog igrača, koji bi uskoro trebalo da stigne”, istakao je Žakelj.

Ekipa je u potrazi za plejmejkerom.

„Imamo dva-tri imena o kojima još pričamo. Tražimo baš specifičan profil igrača, jer je ovo mlada, neiskusna ekipa i nije lako naći igrača koji ima kvalitet da pomogne. Danonoćno radimo na tome.

Rano je da kažem gdje ćemo biti, ali ja imam visoke ambicije, želim da što budemo što bolje plasirani. Opstanak u ligi nam je prvi cilj, ali želim da igrači pokažu da mogu da igraju na ovom nivou. Zato puno radimo, ali biće potrebno i strpljenja i čekati igrače, jer možda na početku nećemo biti pravi” - rekao je Žakelj.

Milić Starovlah je jedan od igrača koji je nastupao i u ABA i u ABA 2 Ligi.

„Mislim da imamo skroz korektnu ekipu. Šansa ćemo tražitu u agresivnosti, mladosti, trčanju, svi smo svjesni da je ovo veliki izazov za nas. Mlada smo ekipa i moramo da se iskažemo borbenošću”, istakao je Starovlah.