Sa Cibosima za nastavak serije protiv timova iz Hrvatske

Aba Liga

Sa Cibosima za nastavak serije protiv timova iz Hrvatske

24. Oktobar, 2021 11:30 KK SC Derby

Sa Cibosima za nastavak serije protiv timova iz Hrvatske

SC Derby dočekuje zagrebačku Cibonu, utakmicom koja zatvara 5. kolo AdmiralBet ABA lige. 
 
Studenti su uhvatili ritam, i nakon trijumfa protiv Splita na Gripama, slavili su i u crnogorskoj ligi pobjedom u uvijek neugodnom NIkšiću protiv domaće Sutjeske. 
 
Kajl Vinjales je svojom partijom u Splitu, poslao jasnu poruku ostatku lige o kakvom se šuteru, pleju i lideru radi, a njegova partija je daleko najbolja ove sezone u cijeloj ligi. 
 
Kenan Kamenjaš se takođe pokazuje kao veliko pojačanje, a raduje igra i Megija, Slavkovića, Baćovića kao i Edvardsa. 
 
U goste nam dolazi ekipa koja je naprijatnije iznenađenje na startu šampionata.
 
Zagrepčani su vezali tri pobjede, do poraza od Partizana, koji se smatra za prvog favorita lige. I u tom porazu, Cibosi su bili ravnopravni 3/4 meča.
 
Ekipa koju krasi mladost, poletnost, ali i lijepa timska igra. Gegić, Prkačin, Gnjidić i Rivers čine okosnicu ekipe. 
 
Posebno treba obratiti pažnju na Nejtana Riversa. Košarkaš školovan na čuvenom Viskonsinu se pokazao kao sjajan igrač u oba pravca. 
 
Zagrepčani važe za dosta visoku ekipu, gdje je i startni plej Lovro Gnjidić visok 2 metra i sa time umiju da zadaju probleme protivničkim odbranama. 
 
Ipak našu ekipu krasi tradicija dobrih igara protiv ekipa iz Hrvatske. Obije pobjede ove sezone ostvare su protiv timova iz susjedne zemlje, i nadamo se da će tradicija da se nastavi i u ponedjeljak.
 
Shodno epidemiološkim mjerama nadležnih organa Crne Gore dozvoljeno je prisustvo 100 ljudi na utakmicama SC "Morača". Klub će vršiti prodaju 100 karata po cijeni od 3 eura na šalteru Sportskog centra. Prodaja karata će se vršiti u ponedeljak od 12 časova.