Studenti dominirali u prvom poluvremenu, na kraju stigao umor i iskustvo Cedevita Olimpije

Aba Liga

Studenti dominirali u prvom poluvremenu, na kraju stigao umor i iskustvo Cedevita Olimpije

03. April, 2022 20:45 SC Derby

Studenti dominirali u prvom poluvremenu, na kraju stigao umor i iskustvo Cedevita Olimpije

Košarkaši SC Derby-a poraženi su od ekipe Cedevita Olimpije sa 80:88 (19:21, 31:22, 17:24, 13:21). 

Naši košarkaši su odigrali jedan dobar meč, veći dio utakmice bili u egalu, imali i prednost, ali Cedevita Olimpija je imala bolju završnicu meča i time odnijela pobjedu.

Ostaje žal za sjajnim prvim poluvremenom u kojem su naši momci dominirali, a posebno se ističe druga dionica u kojoj smo protivniku ubacili 31 poen. 

Studenti su pokazali u prvom poluvremenu da kad su u elementu, ne postoji ta ekipa koja će naći rješenje za ofanzivni arsenal. 

Sjajno prvo poluvrijeme u kojem su poeni naših momaka bili super raspoređeni. 

Tako na samom startu Erik Nil je igrao sjajno i predvodio je tim sa 5 poena i 3 asistencije u prvoj četvrtini, zajedno sa rolom Milića Starovlaha. 

Protovika smo sjajno branili sa perimetra, ali je ceh uzela odbrana reketa, odnosno defanzivnog skoka, gdje su košarkaši Cedevita Olimpije imali dominaciju u prvom poluvremenu.

Šta tek reći za rolu Nikole Pavlićevića koji je vezao dvije trojke, podijelio 4 asistencije i odigraosjajnu odbranu na Džejkobu Pulenu u drugoj četvrtini kad smo preuzeli prednost od favorizovanih gostiju.

U reketu u prvom poluvremenu odličan Kenan Kamenjaš (8 poena i 5 skokova), ali i Aleksa Ilić i Tomislav Ivišić sa svojim rolama su doprinjeli preokretu u drugoj četvrtini. 

Emir Hadžibegović je sa dvije trojke takođe doprinio dobrom rezultatu naših. 

I u drugom poluvremenu otvaramo sa dvije trojke, prvo Megi pa onda Hadžibegović, ali gosti tu kreću da hvataju priključak. 

Naši momci su se vidno umorili, dok su "Zmajevi" to umijeli da iskoriste. 

U posljednjoj dionici totalna nadmoć ekiše iz Ljubljane, koja je pokazala da zasluženo ne zna za poraz dva mjeseca u svim takmičenjima. 

Na kraju lijep raspored poena naših momaka, Nil, Pavlićević, Kamenjaš i Aleksa Ilić po 12 poena, Megi je dao 9, Hadžibegović i Starovlah po 8.