Studenti gostuju u legendarnim Gripama

Aba Liga

Studenti gostuju u legendarnim Gripama

16. Oktobar, 2021 KK SC Derby

Studenti gostuju u legendarnim Gripama

Košarkaši SC Derbija imali su priliku da prošlo kolo "ukrste koplja" sa prvim favoritima ovogodišnjeg izdanja Admiral bet ABA lige, i odigraju meč u najvećoj sportskoj hali u ligi, pred punim tribinama. 
 
Već ove nedjelje gostuju u Maloj dvorani u Splitu, legendarim Gripama, na čijem parketu se prije 30 i više godina stvorila najbolja generacija SFRJ košarke i trostuki evropski prvak, legednarna Jugopolastika. 
 
Ekipa Andreja Žakelja je u Beogradu igrala na momente dosta hrabro i bez rispekta za favorizovanog protivnika, ali sa druge strane u napadu je "škripalo" pogotovo na šutu spolja, koji je jedan od trademarkova SC Derbija, ali i u organizaciji same igre.
 
Ono što raduje naš tim je sjajna igra Kenana Kamenjaša, koji u prvim utakmicama pokazuje, kakva sila može da bude u reketu, pa samim tim se nadamo i da će češće da dobija loptu iz pik en rola, jer je u tim situacijama jednostavno nezaustavljiv. 
 
Gostujemo protivniku koji nije bio "miljenik fortune" u žrijebu ABA lige.  
 
Splićani su u prva tri kola, gostovali Crvenoj zvezdi, pa dočekali Partizan, pa išli na gostovanje Budućnosti, sve same ekipe koje su favoriti za osvajanje naslova prvaka. 
 
Osim prvog meča na otvaranju, koji su izgubili ubjedljivo, i protiv Partizana i protiv Budućnosti su bili tijesni porazi, i popularni "Žuti" su dugo bili u igri u tim mečevima. 
 
Sigurno da će dati sve od sebe, da ostvare prvu pobjedu u ligi.  
 
Ponajbolji igač ekipe u prva tri kola je Darko Bajo, koji je protiv Budućnosti pokazao koliko umije da bude opasan, pogotovo na ofanzivnom skoku (čak 6 ofanzivnih skokova). 
 
Naši momci tradicionalno, još iz perioda ABA 2 lige, igraju dobro protiv hrvatskih klubova, u ABA ligi je prva pobjeda izvojevana ubjedljivo upravo protiv aktuelnog prvaka Hrvatske ekipe Zadra, pa nema razloga da ne navijamo da se ta tradicija nastavi i u Splitu.