Studenti protiv Slobode iz Užica

Aba 2 Liga

Studenti protiv Slobode iz Užica

25. Mart, 2021 Studentski centar

Studenti protiv Slobode iz Užica

Košarkaši Studentskog centra igraju protiv Slobode iz Užice u 12. kolu ABA 2 lige. 

Utakmica protiv Heliosa je pokazala još jednom koliko je liga izjednačena, i da nema lakših utakmica i unaprijed upisanih pobjeda.

U jednom trenutnu je djelovalo da će momci Nenada Trajkovića doživjeti čak ubjedljivi poraz, al onda su se ukazali Igor Drobnjak i Andrija Slavković i preokretima koji se graniče sa čudom doprinjeli da Studentski centar upiše novu pobjedu.

Naši momci su več obezbijedili doigravanja u ABA 2, sa velikom šansom da krenu sa prve polpozicije u isto, pa možda i otud blago opuštanje.

Pobjedom protiv Slobode ta prva pozicija bi bila cementirana.

O protivniku:

KK Sloboda iz Užica je ekipa koja je debitant u regionalnoj ligi. U odnosu na prošlu sezonu gotovo da nije bilo nikakve promjene rostera.

Tim je nakon dvije utakmice napustio pitomac Univerziteta San Francsiko, Džejms Džimbo Lul, koji je nakon prvog balona odlučio da karijeru nastavi u Češajer Finiksu - ekipi iz Britanske košarkaške lige (BBL).

Jedino pojačanje je mladi Nikšićanin Igor Čvorović koji igra na poziciji krila, a prošle sezone je branio boje Sutjeske.

Ekipu sa klupe vodi nekadašnji prekaljeni šuter Oliver Popović koji je preuzeo od ove sezone kormilo popularnih "Era", nakon dvogodišnjeg mandata u ekipi Novog Pazara.

Na šta treba  obratiti pažnju:

Fenomenalni duo u reketu centar Dimitrije Nikolić i krilni centar Aleksa Stepanović. 

Njih dvojica igaju fenomenalno i pravi su pokretač ekipe.

Potred toga što su lideri u kategorijama poeni i skokovi u pitanju su igrači sa "mekom rukom" pa tako Nikolić ove sezone u ABA2 ligi pogađa preko 50 odsto za tri poena (15/29), dok Stepanović je na odličnih 46,7 (14/30). 

Doprinos poenima daje i bek Stefan Simić, koji se, interesantno, samo  pet puta do sada u ABA2 ligi digao van linije 6,75 i pogodio samo jednom.

Aleksandar Ilkić je glavni organizator igre i sa skoro 5 asistencija po meču prvi je u tom segmentu "crveno-crnih".

Forma protivnika:

Sloboda je jedan od boraca za doigravanje, ali su uspjeli da sebi uslovno "zagorčaju" život nakon poraza od jednog od direktnih konkurenata, ekipi Podgorice. 

Trenutno su na 6 pobjeda i 5 poraza.