Studenti pucaju od znanja: Mega poražena u Podgorici

Aba Liga

Studenti pucaju od znanja: Mega poražena u Podgorici

10. Februar, 2022 22:00 SC Derby

Studenti pucaju od znanja: Mega poražena u Podgorici

Košarkaši SC Derby-a savladali su ubjedljivo ekipu Mege sa 83:62 (22:16, 15:14, 23:22, 23:10) u odloženom 14. kolu ABA lige.

Još jedna maestralna partija Studenata, koji su igrali oslabljeni bez Erika Nila (nije imao pravo zbog toga što nije bio u protokolu kada je meč trebao da se igra u prvom terminu), Borisa Tišme i Alekse Ilića. 

Žakelj je odlično postavio ekipu, spremio tim prvo defanzivno, dok se u napadu mogao osloniti na sjajni šut sa distance. 

Odlično izdanje Kenana Kamenjaša sa 15 poena (75 % šut iz igre) uz 9 skokova, Flečer Megi je dao 17 poena (4 trojke), a sjajnu unverzalnu partiju je imao Nikola Pavlićević sa 10 poena, 4 skoka i 7 asistencija. 

Andrej Žakelj se opredjelio za Nikolu Pavlićevića, Flečera Megija, Andriju Slavkovića, Emira Hadžobegovića i Tomislava Ivišića, 

Studenti sjajno otvaraju meč sa brilijantnom rolom Slavkovića. 

Andrija je postigao 11 poena od čega dvije trojke. I Flečer Megi je ušao dobro u meč. Brza igra u napadu nije bila rješiva za gostujući tim, 

U drugoj dionici festvial grešaka na obije strane, što svjedoči i rezultat u četvrtini nakon više od 5 minuta igra koji je iznoso 6:5 za "Studente". 

Međutim sjajnon unvierzalnom dionicom PAvićevića održavamo prednost do poluvremena, 

U trećoj četvrtini dolazimo do prve dvocifrene prednosti. Međutim gosti odgovaraju odlično i hvataju priključak,. 

U jednom trenutku izgledalo je kao da ćemo imati egal utakmicu. 

Međutim šut spolja naše ekipe je ponvo došao do izražaja a trojkom Milića Starovlaha na početku posljednje dionice meč je bio praktično riješen. 

Do kraja Mega nije mogla da nađe snage da dodatno odgovori i vrati meč u rezultatsku neizvjesnost.