Studenti slavili u maratonskom meču u Splitu: Vinjalesovih 37 poena za prvu pobjedu na strani

Aba Liga

Studenti slavili u maratonskom meču u Splitu: Vinjalesovih 37 poena za prvu pobjedu na strani

17. Oktobar, 2021 SC Derby

Studenti slavili u maratonskom meču u Splitu: Vinjalesovih 37 poena za prvu pobjedu na strani

Košarkaši SC Derby-a slavili su u Splitu protiv istoimene ekipe nakon dva produžetka sa 94:101 (18:21, 13:20, 24:13, 18:19 - 10:10 OT1, 11:18 OT2). 

Pravi maratonski meč, u kojem su na kraju naši momci imali više koncetracije i na kraju slavili u važnoj utakmici protiv jednog od direktih rivala. 

Igrali smo sjajno u prvom poluvremenu, i izgledalo je tada da imamo kontrolu rezultata u svojim rukama. Međutim gosti su uspjeli da se vrate, prije svega zahvaljujući šutu sa perimetra. 

Nakon egala u završnici u prvom produžetku je stvarno djelovalo u jednom trenutku da će meč otići na vodenicu "Žutih", ali tandem Vinjales-Edvards nas je tada spasio. 

U drugom produžetko dobrom odbranom, i organizovanim napadom osvojili smo "Gripe". 

Posebno je sjajan podatak da smo nakon 50 minuta igre, u poslednjem produžetku za 5 minuta ubacili 18 poena. 

SC Derby je meč započeo sa petorkom, Kajl Vinjales, Flečer Megi, Milić Starovlah, Vasilije Baćović i Kenan Kamenjaš. 

Sjajan tempo Studenata na samom početku meča. Naš "snajperista" Flečer Megi je pogodio dvije trojke, a dva puta su u reketu dobri bili Kamenjaš i Baćović za rano vođstvo od 10:3 u prvoj dionici. 

Domaći košarkaši su pronašli ritam i rezultatski se vratili u meč. Naši momci su uspjeli ipak da privedu prvih 10 minuta u svoju korist. 

Kamenjaš i Megi su imali po 6 poena, Vinjales 5 sa 3 asistencije. 

U drugoj četvrtini nakon ofanzivnog skoka, Tomislav Ivišić je kucao sa dvije ruke. 

Dobar period za Džastina Edvardsa, koji je odlično napadao koš protivnika, često i sa dosta kontakta od strane igrača koji su ga čuvali. 

Naš Kanađanin je održavao prednost SC Derby-a sa 8 poena. 

Vinjales je nastavio da, prije svega razigrava naše igrače, i na poluvrijeme je otišao sa 6 asistencija, dok je Kenan Kamenjaš bio silan u reketu, gdje je sve skoro riješio u svoju korist i sa 11 poena i 6 skokova bio najefikasniji u našem timu. 

Splićani odlično ulaze u drugo poluvrijeme, naša prednost se lagano topila, sve dok "Žuti" nisu sredinom treće četvrtine izjednačili. 

Megi je uspio trojkom da odvede "Studente" na + 3, ali Split novom serijom od 5:0 prelazi u prvo vođstvo na utakmici.

Flečer je ponovo bio aktivan u napadu, pa je u zadnjim trenucima treće dionice uhvatio ofanzivni skok i poentirao. 

Naši momci su u posljednjoj četvrtini odigrali sjajno na defanzivnoj strani terena. Koliko smo bili dobri "pozadi" govori podatak da smo protivnika čak pet minuta držali bez poena. 

Split je tada dao dodatnu snagu i krenuli su prije svega šutevima sa distance da hvataju priključak, i na dva i po minuta ponovo smo imali egal u Gripama. 

Roko Leni Ukić pogađa trojku za + 3 za Žute, Baćović pogađa dugu dvojku, a nakon bacanja Splita, Vinjales pogađa trojku sa skoro 9 metara i novo izjednačenje. 

Nakon dobre defanzive naših momaka, Vinjales je probao da bude junak utakmice, ali njegov šut sa perimetra nije ušao, i meč je otišao u produžetke. 

Domaći košarkaši su i u produžetku silovito krenuli, i izgledalo je u jednom trenutku da će da prelome meč u svoju korist. 

Ali odličnim rolama Vinjalesa i Edvarda uspjeli smo da stignemo zaostatak od pet poena, i ponovo da dobijemo priliku za posljednji napad. 

Vinjales gubi loptu, ali Ukić to nije kaznio i utakmica je otišla u drugi produžetak.

U drugom produžetku Flečer Megi pogađa trojku, a nakon bacanja za domaće, Milić Starovlah pogađa uz faul. 

Naš košarkaš je promašio bacanje, ali Kamenjaš je bio ssjajna na ofanzivnom skoku i otišli smo na +5 poena. 

Do kraja uspjeli smo da održimo prednost i na kraju da slavimo, i tako dođemo do prve pobjede na strani u Admiral bet ABA ligi.

Vinjales je meč završio sa nevjerovatnih 37 poena i 9 asistenicja, Kamenjaš je imao 18 poena i 13 skokova, Edvards i Megi su dali po 16 poena.