Studentski centar otputovao na Zlatibor

Ostalo

Studentski centar otputovao na Zlatibor

23. Avgust, 2021 Studentski centar

Studentski centar otputovao na Zlatibor

Košarkaši Studentskog centra su obavili prvi dio priprema u Podgorici a danas su se uputili na Zlatibor gdje ih očekuju dvije pripremne utakmice. U utorak će odigrati meč sa Slobodom iz Užica, dok će protivnik u srijedu biti Borac Čačak. Nakon Zlatibora slijedi povratak u Podgoricu i mečevi sa Budućnost Volijem, Splitom, Karšijakom i ponovo Borcem iz Čačka.

"Veoma sam srećan što sam tu uz ekipu koja je veoma ambiciozna, ambiciozna sredina i dogovorili smo se brzo jer svi znamo šta želimo a to je da razvijamo mlade i napravimo što bolji rezultat. Sa pripremama smo počeli malo ranije ali još uvijek nismo u fazi u kojoj bih ja želio jer smo imali određene povrede i probleme sa Covid-19. Međutim, svi smo pozitivni, momci rade i siguran sam da nam slijedi jedan dobar pripremni period i nadam se dobroj sezoni." - rekao je šef stručnog štaba Andrej Žakelj.

Kada je riječ o ambicijama i ciljevima trener Žakelj je rekao da su ambicije visoke.

"Bitno nam je da dobiju priliku mladi igrači zbog čega smo i počeli malo ranije. Ambicije su uvijek visoke, mi želimo što više. Jesmo novi, mladi tim u Aba ligi, imamo dosta neiskusnih igrača ali to ne znači da nećemo u svakom meču dati sve od sebe. Vjerujem da uz dobar rad, uz dobru klimu, atmosferu u timu možemo da računamo na dobre rezultate."

Ekipa još uvijek nije kompletirana, tim je u potrazi za organizatorom igre.

"Ekipa je solidna, kao što sam rekao, mlada i neiskusna ekipa ali tu smo da radimo. Nismo još kompletirali roster, tražimo organizatora igre, plejmejkera. Ostali momci su tu, idemo polako, to je proces uigravanja i upoznavanja ali vjerujem da kada budemo zdravi i kompletni da ćemo biti neugodan protivnik."

"Studenti" će odigrati veliki broj utakmica do početka sezone koja je zakazana za 25. septembar.

"Idemo na Zlatibor na nekoliko dana gdje ćemo imati dvije utakmice. Nakon Zlatibora se vraćamo u Podgoricu gdje ćemo imati još barem pet do sedam utakmica. Namjerno smo stavili veći broj mečeva jer smo nova ekipa, da bi se uigrali. Nakon tih utakmica ćemo vidjeti gdje smo, šta treba popraviti, gdje treba raditi još i nadam se dobrom početku sezone koji svi jedva čekamo."