Studentski centar slavio u crnogorskom derbiju!

Aba Liga

Studentski centar slavio u crnogorskom derbiju!

11. Novembar, 2020 Kk Studentski Centar

Studentski centar slavio u crnogorskom derbiju!

Studentski centar je sjajno započeo prvi turnir na Zlatiboru savladavši i Lovćen nakon pobjede protiv Rabotničkog u ponedeljak. Lovćen je savladan rezultatom 83:64 (24:27; 18:21, 11:17, 11:18).

Studenti su od samog početka nametnuli ritam koji našoj ekipi odgovara ali odbrana nije bila na zadovoljavajućem nivou. Sjajan šut za 3 poena je držao našu ekipu u blagoj prednosti sve dok se nije došlo do odlične odbrane u drugom poluvremenu.

Ekipa je u ovom meču bila veoma raspoložena za timsku igru pa je na kraju meča upisano 22 asistencije. U drugoj četvrtini naša ekipa se “odlijepila” i otišla na 13 poena razlike ali smo u dvije kontre bili nekoncentrisani i sa dva promašena zicera pružili protivniku šansu da se vrati u život.

Lovćen je takve greške znao da kazni i da se vrati u život do kraja 2. Četvrtine ali je Drobnjak sa 5 vezanih poena doveo našu ekipu na +6 na kraju prvih 20 minuta.

U drugom poluvremenu je viđena perfektna odbrana našeg tima. Dozvoljeno je svega 22 poena i time je prelomljena utakmica.

Raspoloženom Igoru Drobnjaku, koji je za 19 poena, šest asistencija i tri ukradene lopte imao indeks korisnosti 28 priključili su se Flečer Megi sa 20 peona, dok je Marko Tejić dodao 11, Pavličević i Slavković po 9 poena. Pavličević je imao 9 asistencija a Tejić 6 skokova.

Za dva dana Studenti igraju sa zemunskom Mladosti u derbiju 3. kola.