Studentskom centru triler utakmica na Zlatiboru!

Aba Liga

Studentskom centru triler utakmica na Zlatiboru!

17. Novembar, 2020 Kk Studentski Centar

Studentskom centru triler utakmica na Zlatiboru!

Ekipa Studentskog centra vezala je i četvrtu pobjedu na Zlatiboru i tako završila prvi "mjehur" ABA 2 lige sa sve četiri pobjede.

Studenti su u utakmicu ušli oslabljeni s obzirom da Igor Drobnjak nije bio sa ekipom.

Ekipa Sparsa je bolje krenula u utakmicu i već u prvoj četvrtini je ekipa iz Sarajeva napravila dvocifrenu prednost. Nakon prvih 10 minuta Studenti su gubili 26:13.

Naša ekipa se probudila u drugoj četvrtini, defanziva se vratila na prepoznatljivi nivo iz ove sezone i na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 39-37. Najveći problem naše ekipe u prvom poluvremenu su bile izgubljene lopte kojih je bilo čak 13. Ekipa Sparsa je to znala da kazni i u prvih 20 minuta su postigli 12 poena iz kontre.

U prvom poluvremenu je ekipu predvodio Hagedorn sa 11 poena, dok je Baćović postigao 7. Ekipa je sa 9 ofanzivnih skokova i 16 poena iz drugog pokušaja uspjela da se vrati u meč.

U drugom poluvremenu ekipe nisu uspjele da se "odlijepe", svih 20 minuta se igralo koš za koš. Studenti su uspjeli da iskontrolišu izgubljene lopte pa se u drugih 20 minuta prilika za lake poene Sparsima samo pružila u 4 navrata.

Na kraju utakmice viđen je pravi triler jer je Amar Gegić pri rezultatu 78:75 za naše momke fauliran pri šutu za 3 poena. Prva dva slobodna bacanja je pogodio, međutim poslednje slobodno bacanje je bilo prekratko.

Najefikasniji u našoj ekipi je bio Hagedorn sa 19, pratili su ga Pavličević sa 15, Tejić 12 i Baćović sa 11 poena. Pavličević je bio najboji skakač i asistent ekipe. Upisao je 10 skokova i 8 asistencija. Hagedorn je pogodio četiri šuta za 3 poena, imao 7 uhvaćenih lopti, 3 asistencije i jednu ukradenu loptu.

Studentski centar se vraća u Podgoricu gdje će nastaviti takmičenje u ERSTE ligi do narednog "mjehura" ABA 2 lige.