Završni ispit Studenata - trofej u ABA 2

Aba 2 Liga

Završni ispit Studenata - trofej u ABA 2

03. Maj, 2021 Studentski centar

Završni ispit Studenata - trofej u ABA 2

Niko, pa i najveći optimisti nije mogao da predvidi da će naša ekipa odigrati jednu ovakvu sezonu. 
 
Još od prvog balona je postalo jasno, da je ova ova ekipa stvorena za nešto više, da joj je mjesto u ABA ligi, da ima ogroman prostor za napredak.
 
Savršeno izbalansirana između mladih super talentovanih nada Drobnjaka, Ivišića, Slavkovića, Vujisića, Baćovića, preko iskusnijih Barovića, Starovlaha, Tejića, Pavlićevića, do sjajno skautovanih i odabranih stranaca u vidu Megia, Alena, Hagedorna.
 
Sve pod palicom našeg trenera Nenada Trajkovića koji je savršeno balansirao ekipu, nivelisao minute svim igračima, razvio prije svega jednu cjelinu i ekipu momaka koja diše jedan za dugog, sa hemijom na kojoj bi mnogi u reigionu pozavidjeli.
 
Niko nije mogao da pogodi startnih 5 "studenata", niti da li će protivnik morati da se boji rafalne paljbe spolja Megija, Drobnjaka, Pavlićevića, Starovlaha, ili da zgusne reket da zaustavi prodore Drobnjaka, Alena i Slavkovića, ili pak da se bori sa sjajnim niskim postom Baćovića, Tejića i Barovića. 
 
Kako je počeo plejof, naši momci su pokazali i neke osicilacije, ali sve je to normalno,  s obzirom na težinu koju svaka utakmica posebno nosi. 
 
I opet da se vratimo priči s početka, niko nije mogao da pretpostavi da će "Studenti" svaki ispit položiti, da će imati samo jedan jedini poraz u cijeloj ligi i to od banjalučkog Borca, kada je već bilo osigurano prvo mjesto. 
 
Protiv nas preko puta imamo ekipu sa kojom smo odigrali najzanimljiviji meč u prvom mjehuru ABA lige. 
 
Sjajna partija Pavlićevića tada, koji je koketirao sa triple double učinkom sa 15 poena, 10 skokova i 8 asistenicja. 
 
Meč smo igrali oslabljeni tada bez Igora Drobnjaka. Gubili smo na početku, 26:13 nakon prve četvrtine, ali smo uspjeli da se vratimo u meč i na kraju u penal završnici da imamo više koncetracije i slavimo poen prednosti. 
 
Sparsi su se na početku 2021. godine odvojili od KK Railwaysa, koje je nastavio da trenira tadašnji trener Nedim Džemić. Na mjesto prvog čovjeka sarajevske ekipe je doveden naš stručnjak Miodrag Kadija. 
 
Cetinjanin je pokazao zašto je jedan od najboljih trenera iz naše zemlje, i vodio je Sarajlije sigurno kroz plejof sve do finala. 
 
I dalje se sve kreće oko trija Kamenjaš, Gegić i sjajni i iskusni Litvanac Gediminas.